PODEM ESCOLTAR AMB ELS ULLS?

 PISTA!

La Lili, la noia de la història ens ha deixat a l'ordinador un vídeo amb sons... Des de casa els hem vist i hem intentat escoltar ben atentament per saber quins sons reconeixem. A l'escola ho hem tornat a fer i hem descobert molts sons entre tots i totes.

Creiem que la festa es pot celebrar a molts llocs... necessitem més pistes per saber-ho!

Per què serveix la oïda? Amb quin òrgan entra la informació al nostre cos?

Ha arribat el dia que estàvem esperant, per fi utilitzarem els Ipads amb els auriculars, haurem d'escoltar un vídeo en 8d. Són videos en els quals el so es transmet per les dues orelles en diferents moments, havent d'estar molt atents i atentes per veure per on passa el so. A més a més, escoltarem un vídeo que ens explica què és la oïda

Sabíeu que la funció de la oïda no és nomes escoltar? També s'encarrega de l'equilibri! Així que hem fet un circuit d'equilibri amb les orelles tapades i destapades, després vam parlar de com ens era més fàcil.


Amb quin òrgan rebem la informació?
Per comprovar amb quin òrgan rebem la informació, presentem l'ESTETOSCOPI, potser us sona d'haver-lo vist al metge. N'utilitzem de reals per veure com s'escolta i què podem escoltar. Despres, cada grup en crearà un i els compararem. Amb quin creieu que s'escolta millor?



Després de jugar i experimentar amb els estetoscopis, ens adonem d'una cosa molt curiosa. Quan parlem amb els estetoscopis que hem creat, podem notar com el so arriba d'un embut a l'altre. Ara ja sabem que el so vibra i d'aquesta manera ens arriba a les orelles.

Quin altre sentit pot substituir la oïda?
Hi ha persones que no poden escoltar amb les orelles, però poden escoltar d'una manera ben diferent. Ens hem adonat que podem llegir-nos els llavis, tot mirant, amb la vista com es mouen. Però ara amb les mascaretes és una mica difícil...
A les notícies surt una noia que parla amb els dits, utilitza el llenguatge de signes. Però per poder-lo escoltar, també hem de fer servir la vista. Ens hem atrevit a practicar-lo una mica amb l'abecedari que tenim. Hem pogut dir el nostre nom, fent servir aquest llenguatge. I hem practicat una mica, seguint un vídeo amb la pantalla. 

Podem escoltar una cançó sense sentir-hi?
Sí! Amb el llenguatge de signes que havíem vist abans! El pot petit, adapta els seus videos musicals amb llenguatge de signes. Ens ha agradat tant saber-ho que hem practicat la tornada d'una cançó. Mireu que bé ho fem...

Com ens podem comunicar amb persones sordes?
Amb aquesta pregunta hem fet un repàs de tot el que havíem après sobre la oïda, per què serveix i de què serveix el llenguatge de signes. Hem fet un escrit a la nostra carpeta d'aprenentatge, escrivint tot el què sabem.
Ja estem preparats per seguir aprenent més coses dels sentits.

Comentaris